Plasman 1,6 miliona tona goriva

Bez autora
Nov 27 2011

"Optima grupa", koja je zadužena za prodaju proizvoda Rafinerije nafte Brod i Rafinerije ulja Modriča u 2012. godini, na tržište će plasirati oko 1,6 miliona tona naftnih derivata, što je za oko 400.000 tona više nego u ovoj godini. Rafinerija u Brodu je poslije modernizacije postrojenja osposobljena da proizvodi goriva po Evro 5 standardima, tako da sad bez problema mogu da izvoze svoje proizvode na tržišta u regionu, ali i na zahtjevno tržište EU, a upravo zbog toga, "Optima grupa" planira da poveća izvoz za 50 do 60 odsto. Iz Rafinerije nafte Brod snabdijeva se oko 50 odsto tržišta BiH i cilj im je da u predstojećoj godini pokriju tri četvrtine domaćeg tržišta. Predviđeno je da se podigne proizvodnja u Brodu na tri miliona tona. Najavljen je nastavak investicija u modernizaciju postrojenja u Brodu.

Plasman 1,6 miliona tona goriva"Optima grupa", koja je zadužena za prodaju proizvoda Rafinerije nafte Brod i Rafinerije ulja Modriča u 2012. godini, na tržište će plasirati oko 1,6 miliona tona naftnih derivata, što je za oko 400.000 tona više nego u ovoj godini, najavljeno je iz tog preduzeća.

Zamjenik komercijalnog direktora "Optima grupe" Zoran Đuričić je rekao da je Rafinerija u Brodu poslije modernizacije postrojenja osposobljena da proizvodi goriva po Evro 5 standardima, tako da sad bez problema mogu da izvoze svoje proizvode na tržišta u regionu, ali i na zahtjevno tržište EU, a upravo zbog toga, "Optima grupa" planira da poveća izvoz za 50 do 60 odsto.

On je naveo da se iz Rafinerije nafte Brod snabdijeva oko 50 odsto tržišta BiH i istakao da im je cilj da u predstojećoj godini pokriju tri četvrtine domaćeg tržišta. Predviđeno je da se podigne proizvodnja u Brodu na tri miliona tona.

Đuričić je najavio nastavak investicija u modernizaciju postrojenja u Brodu, ali i planove za poboljšanje logistike.

Rukovodilac uprave maloprodaje "Nestro petrola" Dragan Trišić najavio je da će u 2012. godini lanac benzinskih pumpi nastaviti sa svojom ekspanzijom u BiH, ali i u zemljama okruženja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik